Middenmotor elektrische fiets

De middenmotor elektrische fiets bevindt zich precies middenin het frame bij de trappers. Dit is een veelgebruikte manier om trapondersteuning te bieden en deze manier wordt ook aangeprezen als de beste optie. Maar is dat wel zo? RAP Elektrische Fietsen is van mening dat er betere alternatieve opties zijn. Een middenmotor elektrische fiets biedt uiteraard verschillende voordelen, zo heeft deze meer trekkracht bij lage snelheden evenals dat het snel kan schakelen bij verschillende niveaus van vermogen. Bij de RAP e-bike treft u echter een hulpmotor aan die zich bevindt bij de as in het voor- of achterwiel en welke ook een stuk kleiner is dan de gemiddelde middenmotor. Bent u benieuwd naar onze elektrische fietsen? Bekijk onze collectie en vraag geheel vrijblijvend een gratis proefrit aan.

Bekijk ons assortiment

Gelijkmatige en natuurlijke trapondersteuning

Zowel de middenmotor elektrische fiets als naafmotor op de RAP e-bike wordt voorzien van energie middels een accu. Een accu voor e-bikes is echter vrij fors in formaat en kan ook relatief zwaar zijn. Dat zorgt in combinatie met een middenmotor voor een relatieve betere balans. RAP gelooft echter in de elektrische fiets met een naafmotor, deze is namelijk lichter, zuiniger en stiller. Bovendien biedt een naafmotor gezamenlijk met het IPS-systeem een meer gelijkmatige en natuurlijke trapondersteuning bij het fietsen. De RAP e-bike werkt anders dan een e-bike met middenmotor, namelijk met de eerder genoemde naafmotor, welke in de voor- of achteras zit. Deze motoren zijn aanzienlijk lichter en bovendien ook onderhoudsvrij. Ook de bijbehorende accu is veelal goedkoper en dan is er nog het betere rendement en het feit dat een naafmotor nauwelijks hoorbaar is.

Elektrische fiets met middenmotor

Er zijn verschillende opties en een elektrische fiets met middenmotor heeft absoluut voordelen. Voor ondersteuning biedt het prima mogelijkheden, maar wij willen u er van bewust maken dat er meer mogelijkheden zijn. Geen van de RAP e-bikes is een elektrische fiets met middenmotor, omdat wij geloven in naafmotoren die zuiniger en stiller zijn. Deze bieden tevens een meer natuurlijke trapondersteuning. Alle systemen die van toepassing zijn bij een elektrische fiets met middenmotor ziet u in alternatieve vorm terug bij de RAP e-bike. Wij werken met een nauwkeurige trapkrachtsensor en op basis van uw kracht berekent de IPS wat voor u de beste ondersteuning is en dat is waar de naafmotor in werking treedt. Een middenmotor elektrische fiets hoeft dus niet per se de beste optie te zijn en wij nodigen u van harte uit om het verschil zelf bij ons te komen ontdekken. U zult merken dat de RAP e-bike een verschil brengt alsook voordelen kent die u bij de elektrische fiets met middenmotor niet aantreft.

Mogen wij u snel verwelkomen in onze winkel of bij één van onze dealers? De RAP e-bike zal u niet teleurstellen. Of neem anders contact met ons op.

Gratis proefrit aanvragen