Skip to main content

Phylion accu’s

Fietsaccu techniek

RAP levert haar elektrische fietsaccu in diverse capaciteiten, variërend van 370 Wattuur (37 volt, 10 Ah) tot 622 Wh (36 V x 17 Ah) en in modellen voor onder de bagagedrager zowel als voor op het frame. Alle elektrische fietsaccu’s zijn van het type Li-ion en uitgerust met een intelligent batterij management systeem om de accu optimaal in conditie te houden en te beschermen tegen bijv. overbelasting. Voor de productie van haar fietsaccu’s werkt RAP met gerenommeerde leveranciers en met accucellen van de beste kwaliteit, waaronder die van Panasonic en Samsung.

 

De fietsaccu prijzen bij RAP variëren van € 379,-  tot € 569,-.

 

Fietsaccu levensduur

De (economische-) levensduur van de accu wordt bepaald door de kwaliteit van de accu in combinatie met het gebruik ervan. Om te beginnen neemt de accu in capaciteit (lees actieradius) af door veroudering. Dit is een chemisch proces waar de gebruiker niet veel invloed of heeft. Daarnaast neemt de capaciteit af door het gebruik (of juist het niet gebruiken) van de accu. Over het algemeen kan worden gesteld dat, tenzij de accu zeer intensief gebruikt wordt, de veroudering de belangrijkste factor voor de afname in capaciteit is. Hierbij is een goed beheer en regelmatig gebruik van de accu  echter essentieel.

 

Een accu blijft het beste in conditie door deze met regelmaat te gebruiken (lees: door deze met regelmaat te ontladen en weer op te laden). In de praktijk zien we dat accu’s welke erg weinig en/ of voor een langere tijd niet gebruikt worden, vaak sneller terugvallen in capaciteit dan accu’s welke regelmatig gebruikt worden. In het gebruik en beheer van de accu zijn er een aantal zaken die de gebruiker kan doen om de levensduur te optimaliseren:

 

  • Gebruik de accu regelmatig, maar laadt deze tenminste een maal per 2 maanden op (ook als de accu niet gebruikt is)
  • Laadt de accu niet vaker op dan nodig is. Bij regelmatig gebruik is het beter de accu in een paar ritjes bijv. 80 % leeg rijden, dan deze na elk kort ritje op te laden.
  • Rijdt de accu een paar keer per jaar (bijna) leeg
  • Laadt een (bijna) lege accu direct op.
  • Laadt de accu 2-3 keer per jaar extra lang op (20-24 uur).
  • Bewaar de accu zo koel mogelijk als deze niet gebruikt wordt (ideaal is 8-10 graden)
  • Stel een accu niet (onnodig) bloot aan hoge temperaturen of temperaturen onder het vriespunt. Gebruikstemperatuur -10 tot +40 graden Celsius.
  • Laat de accu niet langer dan nodig is aan de lader staan, maar zeker niet langer dan 48 uur.

 

Fietsaccu garantie

RAP geeft 2 jaar garantie op haar accu’s. Hierbij geldt dat de accu na 2 jaar, met een maximum van 500 volledige ladingen (of een veelvoud aan gedeeltelijke ladingen) nog minimaal 70% van de originele capaciteit moet leveren.