Skip to main content

fietsplan

E-bike kopen met Fietsplan

Sinds 1 januari 2015 is er geen sprake meer van een bedrijfsfietsenplan. De aanschaf van een elektrische fiets met belastingvoordeel valt sindsdien onder de werkkostenregeling (WKR). Deze geeft een werkgever de mogelijkheid om een elektrische fiets te kopen en deze volledig of gedeeltelijk te betalen met het bruto salaris van de medewerker. Dit is niet hetzelfde als het fietsplan, maar voor u werkt het nagenoeg hetzelfde.

Informeer voor u zich gaat oriënteren op een elektrische fiets eerst bij de werkgever óf en voor welk bedrag een elektrische fiets aangeschaft mag worden binnen de werkkostenregeling. Een werkgever kan de administratie rondom de aanschaf van elektrische fietsen in eigen beheer hebben of deze uitbesteden aan een bemiddelaar. RAP werkt met alle bemiddelaars samen, waardoor u dus altijd voor een elektrische fiets onder de WKR-regeling bij ons terecht kunt. Dus ondanks dat er geen e-bike fietsplan meer bestaat, kunt u wel nog steeds een elektrische fiets met groot financieel voordeel aanschaffen.

 

E-bike betalen met fietsplan

Hoe de bestelling en betaling van een e-bike met fietsplan verloopt hangt van de werkgever af. Hij kan u informeren over de te doorlopen procedure. De meest voorkomende procedures zijn:

  1. U koopt en betaalt uw e-bike zelf en declareert deze bij uw werkgever. Deze betaalt het bedrag aan u terug, verrekent het met eventuele overuren of zorgt ervoor dat het op een andere manier vergoed wordt.
  2. U geeft de factuur door aan uw werkgever en deze betaalt de factuur.
  3. De bestelling en betaling van de fiets verlopen via de bemiddelaar (NFP/FiscFree en BFN).

 

Kosten fietsplan

Als uw werkgever het elektrische fiets fietsplan in eigen beheer uitvoert is er geen sprake van extra kosten. Bemiddelaars als NFP/FiscFree en BFN brengen echter wel een extra vergoeding van 15% over €749,- in rekening aan de leverancier van de fiets. Terwijl veel aanbieders van elektrische fietsen dit bedrag geheel of gedeeltelijk doorberekenen aan de klant, neemt RAP deze kosten voor eigen rekening. Dit is uiteraard behoudens speciale aanbiedingen of kortingen. In dat geval kijken we samen met u hoe we tot de beste prijs kunnen komen. Bij RAP staan we voor eerlijke verkoop en we willen u niet op extra kosten jagen.

U kunt bij ons terecht met elk fietsplan of fietsregeling voor de aanschaf van uw elektrische fiets. Wij werken o.a. samen met Nationale Fiets Projecten (NFP/FiscFree) en Bedrijfsfietsen Nederland (BFN). Meer weten? Neem gerust even contact met ons op.