Skip to main content

fiets met trapondersteuning

Unieke trapondersteuning

De basis voor de trapondersteuning van RAP is de trapkrachtsensor. Bij het IPS systeem is deze zelfs van Nederlandse origine (internationaal gepatenteerd). Samen met de eveneens in Nederland ontwikkelende software vormt dit het hart van deze Nederlandse elektrische fiets. De combinatie van de IPS en IMS trapondersteuning met trapkrachtsensor en krachtige, stille motoren resulteert in een fiets met trapondersteuning die perfect intuïtief met zijn berijder meebeweegt. Hierdoor krijgt deze altijd de juiste ondersteuning. Door de pedaaldruk in combinatie met de gewenste instelling op het display bepaalt de berijder zelf hoeveel ondersteuning de fiets met trapondersteuning, ook wel pedelec genoemd, moet geven. De mate van ondersteuning kan de berijder zelf instellen van circa 25% tot maximaal 85% ondersteuning.

 

Voordelen fiets met trapkrachtsensor

RAP fietsen zijn uniek in prijs en presentatie. Onze elektrische fietsen met trapkrachtsensor zijn de voordeligste in de markt. De voordelen van het IPS- en IMS systeem met trapkrachtsensor zijn groot:

  • Direct & gelijkmatig: de ondersteuning reageert zonder vertraging en geeft vanuit stilstand direct ondersteuning en doet dit zeer gelijkmatig.
  • Stil: door het verfijnde motormanagementsysteem presteren de RAP motoren in stilte.
  • Gecontroleerd: de berijder heeft altijd controle over de mate van ondersteuning en de snelheid. Ook bij een hoge ondersteuning kan rustig gereden worden.
  • Zuinig: IPS is efficiënt in het stroomverbruik wat zich vertaald in een bovengemiddeld hoge actieradius
  • Onderhoudsvriendelijk: IPS kent, buiten de motor, geen bewegende delen en is vrij van onderhoud.

 

Het motto van RAP is dat een elektrische fiets dezelfde rijervaring moet geven als een gewone fiets, maar dan een stuk lichter.