Skip to main content

Techniek

In tegenstelling tot hetgeen vaak wordt aangenomen is de belangrijkste vraag bij bepaling van het ondersteuningssysteem niet wáár de motor zich bevindt, maar hoe goed deze zich aanpast aan het trapvermogen van de fietser! Dit wordt bepaald door de gebruikte techniek en de verfijning van het systeem.

 

De fijnste trapondersteuning in de markt
De elektrische fietsen van RAP met IPS & IMS trapondersteuning zorgen voor een unieke rijervaring. Door toepassing van geavanceerde trapkrachtsensortechniek en intelligente software benaderen onze fietsen een natuurlijke manier van rijden het beste. De ondersteuning werkt intuitief en direct waarbij de trapkrachtsensor iedere wijziging in druk op de pedalen registreert. De motor past vervolgens op basis van vooraf ingestelde wensen op de display, de hoeveelheid kracht die hij levert hierop aan. Dit resulteert in een van de fijnste systemen voor trapondersteuning in de markt.

 

IPS en IMS
Vanuit de werking van de trapkrachtsensor in combinatie met de overtuiging dat de berijder centraal moet staan, zijn de IPS en IMS systemen ontwikkeld. IPS voor motoren in voor- en achterwiel en IMS voor de middenmotor. Gekoppeld aan stille en krachtige motoren zorgen beide systemen voor een intuïtieve rijervaring met directe, gelijkmatige en krachtige ondersteuning. Het IPS systeem bewijst zich al jaren als één van de beste systemen voor trapondersteuningen in de markt, zo getuigen ook de goede resultaten in diverse testen. De toepassing van een trapkrachtsensor is daarbij uniek in de prijsklasse onder € 2.000.