Elektrische fiets accu

Veilige Li-ION techniek
RAP levert een elektrische fiets accu met een capaciteit van 370 tot 480 Wattuur (37 volt en 10-, 11,6 en 13 Ampere). De accu’s zijn van het type Li-ION Mn (mangaan), wat garant staat voor een stabiele en veilige accu.

Onze leverancier, Phylion Batteries, is een gerenommeerde leverancier van o.a. elektrische fiets accu’s. Zij beleveren verschillende Europese fietsmerken (waaronder KOGA, Sparta en Batavus in Nederland) en hebben een service center in Nederland.

Intelligent batterij management systeem
Een batterij management systeem zorgt ervoor dat de resterende capaciteit van de elektrische fiets accu nauwkeurig wordt weergegeven op het display en dat het laden en ontladen gecontroleerd gebeurd. De conditie en (laad-) historie van de accu kan middels dit systeem via de PC uitgelezen worden.

Fietsaccu garantie
RAP geeft 2 jaar garantie op haar accu’s. Hierbij geldt dat de accu na 2 jaar, met een maximum van 500 volledige ladingen (of een veelvoud aan gedeeltelijke ladingen) nog minimaal 70% van de originele capaciteit moet leveren.

Accu uitneembaar
De elektrische fiets accu op de RAP zit onder de bagagedrager of op het frame en is uitneembaar. U kunt deze dus uitnemen voor het makkelijk vervoeren van de fiets, maar ook voor het laden of bewaren ervan. Daarnaast kunt u ook gemakkelijk met een wisselaccu werken, waardoor u nooit met een lege accu hoeft te staan.

Accu oplaadtijd en levensduur
Het opladen van de elektrische fiets accu, van geheel leeg naar vol, duurt ca. 5-6 uur, afhankelijk van de capaciteit. De levensduur van de accu is > 1000 ladingen.

De capaciteit van de accu neemt gemiddeld met 10 % per jaar af. Dit komt hoofdzakelijk door de veroudering (chemisch proces in de accu) en in mindere mate door het gebruik. Een elektrische fiets accu blijft het beste in conditie door deze met regelmaat te gebruiken en weer op te laden. Wordt een accu weinig gebruikt (en opgeladen), dan zal de afname in capaciteit in verhouding groter zijn. De capaciteit is ook minder bij lagere gebruikstemperaturen. De elektrische fiets accu kan veilig gebruikt worden bij temperaturen van – 10 tot +40 graden Celsius. (lees voor gebruik de gebruikershandleiding en tips & trics voor een veilig accu gebruik)

Prijzen elektrische fiets accu
De elektrische fiets accu is het duurste onderdeel van de elektrische fiets en verdiend dus extra aandacht. Prijzen zowel als garantiebepalingen kunnen sterk uiteen lopen tussen de diverse merken/ aanbieders. Dit geldt ook voor de bedragen welke bijbetaald moeten worden voor een sterkere accu. Prijzen voor een 400 Wattuur accu kunnen daarbij oplopen tot wel meer dan € 750. Bij RAP betaald u voor een accu voor onder de bagagedrager van 370 wattuur € 369. De 480 wattuur versie kost € 469,-.