Elektrische fiets test

Bij RAP vinden wij het belangrijk om u de fijnst rijdende elektrische fietsen te leveren. Onafhankelijke fietstesten helpen ons kritisch te blijven kijken naar onze techniek en design. Zo blijven wij innoveren. Design, verfijnde techniek en goede specificaties staan aan de basis, maar uiteindelijk wordt in de praktijk bepaald hoe goed een fiets is en hoe goed deze zich kan meten met zijn directe concurrenten. Wij zijn daarom trots op het feit dat onze fietsen al 4 jaar op rij als beste uit verschillende, onafhankelijke fietstests komen.

De ondersteuning met trapkrachtsensor (IPS & IMS) speelt in veel testen een belangrijke rol bij de goede scores die we halen. Deze exclusieve techniek, gecombineerd met onze scherpe prijzen, maakt dat we daar vaak aparte vermeldingen over krijgen.

 

2017

Model: Axis 8
Testinstantie: Elektrischefietsen.com
Score/ resultaat: Testwinnaar beste prijs kwaliteit met score 9,5 en overall score 9.0
Commentaar: Een mooie fiets met een krachtige ondersteuning. De motor is lekker stil. Zit comfortabel en fietst heerlijk.
De fiets is verder in een fraaie kleur uitgevoerd met leuke rode accenten.
Opmerking: Opmerkelijk is dat alle 3 de modellen met middenmotor van Shengyi (prijsklasse tot € 2.000 en tot € 2.500) in de prijzen vallen.
RAP beschikt echter al over de 2e generatie van deze motor en naar onze mening rijdt die toch nog een stuk fijner!
Link naar de test: Elektrischefietsen.com

Model: Suburb 2017
Testinstantie: Telegraaf/ nationale fietstest (mei 2017)
Score/ resultaat: 4 sterren
Commentaar: “Zeer scherp geprijsde fiets met goede ondersteuning en goede
Rijeigenschappen”. “Sportieve fiets met flitsende uitstraling”. Als opvallend kenmerk in deze klasse: hydraulische schijfremmen.
Opmerking: De Suburb werd, gezien zijn erg complete uitvoering, geplaatst in de categorie fietsen van € 2.250 – € 2.500!
Link naar de test: Telegraaf test 2017

2016

Model: Suburb silent drive
Testinstantie: elektrischefietsen.com (juni 2016)
Score/ resultaat: Testwinnaar beste prijs-kwaliteit prijsklasse € 2.000 – € 2.500 met score 9,5
Commentaar: “krachtige en directe ondersteuning via de achterwielmotor. Wanneer je kracht op de pedalen zet krijg je direct het zetje in de rug dat je wenst.
Derailleur versnelling in combinatie met de motor is ideaal”. “Een ideale elektrische fiets met goed materiaalgebruik”
Opmerking: De test is uitgevoerd op een voorloopmodel/ sample. De Suburb silent drive wordt geleverd vanaf september 2017
Link naar de test: elektrischefietsen.com test resultaten


Model: City 7, Tour 8, Suburb (modeljaar 2016)
Testinstantie: ANWB (Fiets Select)
Score/ resultaat: Alle 3 de modellen ontvangen een score van 4,5 ster voor prijs-kwaliteit en 4 sterren als overall score.
Commentaar: Zie inhoud op de ANWB site (via onderstaande link)
Opmerking: In het kader van het Fiets Select programma heeft de ANWB de elektrische fietsen van RAP aan een uitgebreide elektrische fietstest onderworpen. Mede door de prestaties van het RAP-IPS systeem met trapkrachtsensor zijn de modellen erg goed beoordeeld.
Link naar de test: ANWB vergelijken en kopen

2015

Model: Tour 8
Testinstantie: elektrischefietsen.com (juni 2015)
Score/ resultaat: Testwinnaar beste elektrische fiets in de prijsklasse van € 1.500 – € 1.999 met een overall score van 8,5
Commentaar: “Fietsen op dit model is gewoon zeer comfortabel”. De Tour 8 valt in de smaak bij het testpanel vanwege de prettige en krachtige ondersteuning de stille motor, de fijne-sportieve zit, het stijve frame en het helder en functioneel display.
Opmerking: Met een overall score van 8,5 had de TOUR 8 in de prijsklasse boven € 2.000 ook nog erg goed gescoord.
Link naar de test: elektrischefietsen.com tests 2015

Model: Suburb 24 speed
Testinstantie: elektrischefietsen.com (maart 2015)
Score/ resultaat: Review/ individuele beoordeling met score zeer goed – 4,5
Commentaar: “Deze RAP Suburb heeft een heerlijke ondersteuning, heeft een sportief frame en beschikt over hoogwaardige onderdelen”
Opmerking: In maart 2015 wordt de RAP Suburb onder handen genomen door het team van Elektrischefietsen.com voor een elektrische fiets test. Als wij de fiets retour krijgen staat er bijna 70 km op de teller. “We mogen de fiets best wat langer ter beschikking stellen aldus de testers”

2014

Model: City 7
Testinstantie: Plus Magazine (mei 2014)
Score/ resultaat: Testwinnaar beste elektrische fiets in de prijsklasse tot € 2.000, overall score van 7,8
Commentaar: “De grootste verrassing is de City 7 van RAP. Voor € 1.669 levert RAP een heel goede E-bike. Rijdt soepel, sportief, stil, krachtig en zonder schokken.
Opmerking: Met een overall score van 7,8 scoort de CITY 7 gelijk aan de Batavus Milano E-go met Bosch middenmotor (€ 2.499). Met deze scoren hoeven beiden alleen de Trek T700+ voor zich te dulden als overall testwinnaar (score 8,2), maar deze kost met € 2.999 dan ook bijna het dubbele van de RAP.
Link naar de test: plusonline.nl best getest

2013

Model: City 7
Testinstantie: Elektrischefietsen.com (mei 2013)
Score/ resultaat: Testwinnaar beste elektrische fiets in de prijsklasse tot € 2.000 met een overall score van 8,0 en een score van 9,0 voor prijs-kwaliteit.
Commentaar: Met name de directe en prettige ondersteuning, de stille motor en de kwalitatief hoogwaardige onderdelen vallen in de smaak bij het testpanel.
Opmerking: “goedkoopste fiets met trapkrachtsensor”
Link naar de test: elektrischefietsen.com fietsen test

Model: Tour 7
Testinstantie: Plus Magazine
Score/ resultaat: 7,2
Commentaar: “De RAP Tour 7 is een lekkere, soepele fiets (“met trapkrachtsensor wat uniek is in deze prijsklasse”) welke tijdens het rijden steeds beter bevalt”
Link naar de test: plusonline.nl best getest

2012

Model: Tour 7
Testinstantie: Elektrischefietsen.com (augustus 2012)
Score/ resultaat: Testwinnaar beste prijs-kwaliteit in de prijsklasse tot € 2.000 met een score van 7,8.
Commentaar: De TOUR7 scoort vooral goed op de prettige ondersteuning, de stille motor, de comfortabele zit en goede vering, de afwerking en het helder en eenvoudig te bedienen display.
Link naar de test: Niet meer actief. PDF op te vragen bij RAP.