Trapkrachtsensor

De RAP elektrische fietsen met trapondersteuning worden aangestuurd op basis van het IPS-systeem tezamen met een trapkrachtsensor. Het gepatenteerde IPS-systeem functioneert met de trapkrachtsensor als één geheel voor de gelijkmatige verdeling van de ondersteuning. De elektrische fietsen van RAP maken allen gebruik van een trapkrachtsensor .

De trapkrachtsensor registreert precies wat de drukkracht op de trappers is. De IPS-software (die draait op een geavanceerde controller/computer) bepaalt op basis hiervan en de input van de snelheidssensor in de motor, de gewenste ondersteuning. De trapkrachtsensor is een belangrijk onderdeel die samen met de controller/computer en de software het hart zijn van het IPS-systeem.

De trapkrachtsensor is samen met de IPS de beste oplossing voor een directe ondersteuning, gelijkmatige ondersteuning en de juiste kracht, waarbij de elektrische fiets nauwelijks te horen is. Voor een fiets met trapondersteuning is dit veruit de beste oplossing. Bij fietsen met trapondersteuning is het immers belangrijk dat de ondersteuning zich vanaf het eerste moment aandient. Door het vernuftige IPS-systeem met trapkrachtsensor bent u hier zeker van, zodat de trapondersteuning fiets altijd direct in werking treedt.

Meer techniek Bekijk ons assortiment

De samenwerking tussen IPS en de trapkrachtsensor

De trapkrachtsensor detecteert allerlei zaken die van toepassing zijn bij het aansturen van de trapondersteuning middels het IPS-systeem. Het voordeel van dit systeem dat u in de RAP elektrische fietsen aantreft, is terug te brengen naar een aantal kernwoorden; direct, gelijkmatig, gecontroleerd, natuurlijk, zuinig en onderhoudsvriendelijk.

De trapkrachtsensor voelt precies aan wat voor u de beste instelling is wat vervolgens door het IPS-systeem, doordat het als één geheel werkt, direct ten uitvoer wordt gebracht. Dit betekent directe ondersteuning zodra u enige druk op de fietspedalen uitoefent. De ondersteuning voelt gelijk natuurlijk aan doordat deze gelijkmatig wordt verdeeld over de trappers. De controle die u heeft zit hem in de uitoefening van kracht op de pedalen, hier past de elektrische motor zich op aan in plaats van andersom.

De motoren kennen bovendien een verfijnde afstelling, waardoor het rendement hoog ligt en de IPS zeer zuinig in gebruik is. Afsluitend, de IPS en aanwezige trapkrachtsensor kennen geen bewegende onderdelen, waardoor deze vrij van onderhoud is. Hiermee garandeert RAP fietsen een hoge actieradius bij haar e-bikes.

U begrijpt wel, een elektrische fiets met trapkrachtsensor in het IPS-systeem dat u in de elektrische fietsen van RAP aantreft, is een doelgerichte en efficiënte oplossing voor fietsen met trapondersteuning. Voor meer informatie over onze elektrische fietsen, de trapkrachtsensor of het IPS-systeem, kunt u contact opnemen.

Wilt u de voordelen van de trapkrachtsensor en het IPS-systeem ervaren? Vraag een vrijblijvende proefrit aan.

Gratis proefrit aanvragen