Werking elektrische fiets

Een elektrische fiets is vanzelfsprekend qua techniek anders dan een gewone fiets. Het voornaamste verschil is dat een elektrische fiets een ingebouwde elektromotor heeft die ondersteuning biedt bij het trappen. Dat is vooral erg prettig tijdens het fietsen en tevens een oplossing voor elke (sportieve) fietser die graag met weinig energie ofwel inspanning grote afstanden wil maken. Maar wat is precies de werking van een elektrische fiets? De werking elektrische fiets gaat op basis van een elektromotor. Deze motor is een sterke, lichte en stille naafmotor van 250 Watt. Deze verzorgt de benodigde aandrijving bij het fietsen wat gecontroleerd wordt middels het IPS-systeem.

Meer techniek Bekijk ons assortiment

IPS trapondersteuning

Het IPS staat voor Intelligent Pedelec System dat de gelijkmatige ondersteuning verdeelt over de trappers, wat bepaald wordt middels de trapkrachtsensor. Dit is een technologie die u enkel aantreft bij de RAP elektrische fietsen. De werking van een elektrische fiets is in feite opgebouwd uit een aantal belangrijke factoren, zoals zojuist omschreven, en hierbij gebruikt RAP uitsluitend de beste oplossingen. In tegenstelling tot vele andere fabrikanten is de werking elektrische fiets van een RAP fiets niet op basis van een middenmotor. De combinatie van de (gepatenteerde) trapkrachtsensor met IPS-techniek en de elektrische motor is een bewezen oplossing die het meest natuurlijke resultaat biedt.

Hoe werkt een elektrische fiets van RAP?

De werking elektrische fiets is voor het uitvoerende gedeelte van groot belang voor RAP Elektrische Fietsen. Wij werken hiervoor samen met diverse Nederlandse bedrijven om de techniek te perfectioneren en in de praktijk goed uitvoerbaar te maken. Hoe werkt een elektrische fiets is een veelgehoorde vraag en zoals hierboven al omschreven, ziet u hier een beknopte uitleg van. Belangrijk om te weten is dat de werking elektrische fiets van RAP Elektrische Fietsen niet op basis van een middenmotor gebeurt, maar op basis van een naafmotor die in praktijk betere resultaten biedt. Om meer in detail antwoord te geven op uw vraag; ‘hoe werkt een elektrische fiets’, verwijzen wij u graag naar de pagina’s trapkrachtsensor, IPS ondersteuning, actieradius e-bike en elektrische fiets motor. Zelf de werking elektrische fiets ervaren? Natuurlijk is dat mogelijk. Wij bieden u de gelegenheid om een proefrit te maken waar u alle tijd voor krijgt. U zult niet teleurgesteld worden in de capaciteiten die de RAP e-bikes u te bieden hebben. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Proefrit aanvragen